Celovita rešitev za transport na Hrvaško

Transport i logistika predstavljata zagato za marsikaterega podjetnika, ki želi poslovati tudi na hrvaškem trgu. Za domača podjetja to ni takšna težava, saj učinkovite storitve s tega področja ponujajo že številne dostavne službe, nenazadnje tudi običajna pošta, razen seveda, če gre za kakšne zahtevnejše tovore večjih dimenzij ali teže. Še več težav pa lahko nastane, če želimo takšne tovore prepeljati iz tujine, kar sicer velja tudi za pošiljke bolj zmernih dimenzij. Transport i logistika lahko postavita oviro, ki naredi poslovanje s hrvaškim trgom veliko manj privlačno.

Na kakšne težave naletimo pri transportu iz tujine? Za razliko od domačih prevozov se mednarodni pogosto opravljajo v več kosih, to pomeni, da je tovor na poti več dni, pogosto se v celotnem postopku zvrsti več prevoznikov, morda celo več različnih prevoznih sredstev. Prav zato je prava rešitev transport i logistika – ne gre le za prevoz, temveč za mnoge spremljevalne logistične storitve, za katere lahko učinkovito poskrbi le zanesljiv logistični partner.

Najboljša rešitev bo torej pomoč podjetja, ki ponuja celovite logistične storitve. Takšen partner je pri mednarodnem poslovanju s Hrvaško neprecenljiv, tudi če ne gre za posebej zahtevne pošiljke. Treba je namreč misliti na celo vrsto stvari, nenazadnje tudi na stroške uvoza, birokracijo in druge zadeve, ki nimajo neposredne zveze s samim prevozom. Nadalje pa ne pozabimo še na skladiščenje, nakladanje in razkladanje, usklajevanje z različnimi prevozniki … Transport i logistika pri zanesljivem partnerju prinaša rešitev za vse omenjene težave. Če bi te reševali sami, bi za to porabili ogromno časa in truda, verjetno tudi denarja, rezultat pa ne bi bil zagotovljen. Veliko bolje je poiskati logističnega partnerja. Seveda pa transport i logistika pri različnih podjetjih ne vključujeta vedno celovite zbirke storitev, zato se je treba o podrobnostih vnaprej pozanimati, običajno pa je točna vsebina storitev tudi predmet dogovora.