Upravljanje talnega gretja

Električno talno ogrevanje je idealen sistem za tiste, ki želijo nad delovanjem ogrevanja v vsakem trenutku ohraniti popoln nadzor. Imamo namreč na voljo široko paleto možnosti, s katerimi je možno sistem povsem prilagoditi željam in potrebam vsakega posameznega uporabnika. Tudi najzahtevnejši uporabniki bodo našli pravo opcijo za svoj okus, s tem pa tudi najboljše delovanje ogrevalnega sistema!

Analogni termostat

Analogno upravljanje delovanja ogrevanja je vsekakor najenostavnejša opcija, pa tudi najcenejša. Takšni termostati so izjemno enostavni za uporabo, za upravljanje zmogljivosti gretja namreč uporabimo kar vrtljiv gumb, s katerim odmerimo željeno temperaturo. Analogni termostat je povezan z grelnimi telesi in s termometrom, tako da lahko povsem natančno in zanesljivo doseže pričakovan učinek. Večinoma so ti termostati povsem enostavni in namenjeni osnovnim uporabnikom. Omogočajo ročno nastavitev temperature in vklop ter izklop sistema, kar za mnoge uporabnike povsem zadostuje. Je pa moč dobiti tudi kakšen naprednejši analogni termostat, čeprav njihove funkcionalnosti večinoma nadomeščajo digitalne alternative.

Digitalni termostat

Digitalni termostati imajo običajno nekaj več funkcionalnosti. Preko digitalnega zaslona prikazujejo temperaturo v prostoru in stanje delovanja sistema. Poleg tega dopuščajo večjo natančnost – električno talno ogrevanje lahko nastavimo na desetinko stopinje natančno. Tudi v digitalni različici termostat deluje podobno kot analogni, le da ima digitalno upravljanje namesto ročnega gumba. Razpon opcij med digitalnimi termostati je širši, od osnovnih izdelkov, ki ne ponujajo posebnih dodatnih funkcionalnosti v primerjavi z analognimi, do zelo naprednih, ki si zaslužijo posebne omembe.

Napredni termostati

Če želimo električno talno ogrevanje kar najbolj izkoristiti, bo treba uporabiti napreden termostat. Ti se povežejo v sistem in omogočajo celovit nadzor nad delovanjem ogrevanja. Možno je pripraviti različne režime ogrevanja ter sistem tudi avtomatizirati, lahko povežemo dodatne senzorje, ki zaznavajo temperaturo in celo prisotnost ljudi v prostorih. Takšni termostati so pametni in znajo sami prilagajati delovanje ogrevanja, morda pa se bodo odzivali celo na glasovna navodila.