Fordov najprepoznavnejši model

Ford Focus je brez dvoma en najprepoznavnejših avtov Ford. Odlikuje ga preprost, vendar napreden dizajn, praktičnost v velikosti in uporabi. Letošnji Ford Focus ni nikakršna izjema, saj je le ena izmed nadgradenj že davno poznanega Focusa. Kar je to leto novega pa je predvsem spremenjen motor. Za razliko od predhodnikov, ki jih je poganjal bencinski motor, pa letošnjega avto Ford poganja novejši, električni motor. Z novim motorjem pa je Ford začel potiskati v avtomobile tudi novo tehnologijo, ki temelji predvsem na poskusu olajšave vožnje.

Letošnji model Ford Focus nam je na voljo z različnimo tehnološkimi naprednostmi, ki so naprimer zaznavanje drugih vozil v mrtvih kotih, asistent za parkiranje z vzvratno kamero, omogočena povezava armaturne tablice z Apple Car Play in Android Auto.

Letošnja različica pa je unikatna tudi v avtomatskem zaznavanju prisotnosti avtomobilskega ključa v samem avtomobilu. To pomeni, da lahko avtomobil zaženemo brez da bi ključ vstavili v režo, ki jo imajo običajni avtomobili.

Skupaj s tem avtom Ford dobimo tudi dostop do Fordove aplikacije za pametne telefone, ki nam je lahko v vsakdanjo pomoč. Pokaže nam, kje so polnilne postaje za električne avtomobile, koliko je naš Focus napolnjen, lahko nam tudi pomaga planirati naš izlet z avtomatskim vključevanjem polnilnih postaj na poti do končne destinacije. Poleg tega pa lahko s to aplikacijo nastavimo notranjo temeperaturo avtomobila, preden pridemo do njega. To je lahko še kako dobrodošlo ob vročih poletnih ali mrzlih zimskih dneh, ko temperatura znotraj avtomobila ni niti približno blizu udobne temperature.

Novi Ford Focus ponuja tudi hitro polnjenje, s katerim poskuša čim bolj zmanjšati čas, v katerem se avtomobil napolni. V paket pa je vključeno tudi avtomatsko asistiranje zavijanja, ki pomaga vozniku pri kar se da natančnem in prilagodljivem zavijanju, glede na hitrost vožnje.

Vse te podrobnosti skupaj poskušajo nuditi vozniku kar se da prijetno izkušnjo z vožnjo tega avtomobila.