Plašči – kako izbrati prave glede na svojo postavo?

Jesen s seboj prinaša topla oblačila, med njimi nikakor ne smejo manjkati tudi takšni ali drugačni plašči. Seveda je izbira plaščev zelo pestra, zato se ženske pogosto znajdejo pred vprašanjem, kateri plašči so primerni za njihovo obliko postave. Dolgi ali kratki? S pasom ali brez? Enobarvni ali z vzorcem? Da bo izbira lažja, smo vam v nadaljevanju članka pripravili nekaj super koristnih nasvetov. Ne spreglejte!

Plašči za ženske z oblinami

Ženske, ki so ponosne lastnice večjih prsi in zaobljene zadnjice, naj posežejo za plašči, ki so elegantni in temnejši. Poleg tega naj ima plašč pas, če pa bo imel še vertikalne črte, bo na sploh zadetek v polno, saj bo podaljšal postavo. Izogibati se je potrebno širokim modelom plaščev ter takšnim, ki segajo do kolen ali celo krajšim.

Plašči za drobne, majhne ženske

Drobne ženske si lahko privoščijo tudi modele, ki bi na visokih ženskah izgledali ceneno. Posežejo naj za krajšimi plašči, ki bodo postavo optično podaljšali. Za vitke drobne ženske so primerni tudi plašči iz umetnega krzna ali volne.

Plašči za vitke ženske

Vitke in visoke ženske bodo izgledale zelo ženstveno, če bodo posegle za plašči, ki so izdelani elegantno. Zaželeni so različni detajli, zelo moden je tudi ovratnik iz umetnega krzna. Vitke ženske naj se izogibajo preveč športnim modelom plaščev, saj bodo v njih izgledale nekoliko deško.

Plašči za visoke ženske

Veliko žensk sanja o visoki in vitki postavi, saj si lahko z njo privoščijo pravzaprav čisto vse. Tudi plašči so lahko različnih oblik in dolžin. Takšne ženske si lahko izberejo tudi nekoliko večje plašče, saj v njih ne bodo delovale tako, kot da imajo preveč kilogramov. Priporočamo tudi, da se ozrejo za plašči ženstvenega stila s pridihom moškosti. Ali pa za plašči klasičnega kroja in srednje dožine. Možnosti so res neskončne.