Vodovodne cevi naj bodo iz primerne plastike

Še tako dolgo nazaj so za vodovodno inštalacijo uporabljali vroče pocinkane železne cevi. Težava teh cevi je, da jih ne smemo kriviti. Prav tako je njihova težava še v koroziji, ki nastane ob sočasni uporabi cevi iz drugih kovin. Predvsem se korozija pojavi pri spojih med bakreno ter železno cevjo.

Dandanes uporabo pocinkanih železnih cevi nadomeščajo vodovodne cevi, ki so narejene iz plastike. Te so izdelane iz trdega polivinilklorida, v primeru če so namenjene inštalaciji vodovodnega sistema za pitno vodo do temperature do 20 stopinj Celzija.

Vodovodne cevi iz plastike morajo biti narejene iz kloriranega polivinilklorida, če so namenjene za višje temperature. Za vodovodna omrežja se uporabljajo vodovodne cevi, ki so narejene iz polietilena z visoko gostoto. V nadaljevanju so take cevi lahko narejene še iz zamreženega polietilena, polibutena in polipropilena.

Vodovodne cevi, ki so narejene iz plastike, se ponašajo s številnimi prednostmi. Lahko zdržijo veliko večje temperature, imajo veliko daljšo življenjsko dobo, upogljivost, manjši upor vode, ekološko ugodnost, prav z njihovo uporabo ne nastane nezaželena korozija.

Polaganje talnega gretja prinaša številne prednosti

Vemo, da sta talno in stensko gretje vse bolj priljubljeni obliki gretja pri nas in tudi drugje po svetu. Pri talnem gretju ni intenzivnega dvigovanja prahu, to je posledica tega, ker je kroženje zraka počasno. Z njim lahko dosežemo večje toplotno ugodje, saj je temperatura sevanja veliko nižja kot pri ogrevanju z radiatorji.

Preden začnemo uživati v prednostih talnega gretja, pa je tako gretje potrebno tudi primerno položiti. Polaganje talnega gretja za nas izvedejo števila podjetja, ki tovrstno delo lahko opravijo zelo hitro in tudi učinkovito.

Polaganje talnega gretja se tudi kot storitev nahaja na spletu. Na njem so cene za to storitev najbolj ugodne, za nas pa ga položijo najboljša podjetja, ki ponujajo še druge pomembne storitve, ki se navezujejo na naš dom.