Domači računalnik zavidljive zmogljivosti

Ni nujno, da se pri nakupu domačega računalnika omejimo le na tiste izdelke, ki veljajo za družinske in vsestranske. To so običajno povsem dobre izbire za vsakdanjo rabo, a še bolje se bodo obnesli računalniki, ki ponujajo nekaj dodatne zmogljivosti. Ti bodo seveda najbolj odgovarjali zahtevnejšim uporabnikom, predvsem ljubiteljem računalniških iger. Ni pa treba za pravo rešitev brskati po ponudbi posameznih komponent in se truditi s sestavljanjem konfiguracije – na voljo so vrhunski sestavljeni računalniki, ki bodo odgovorili na vse zahteve uporabnikov.

To so računalniki MEGA, ki so na voljo v različnih konfiguracijah. V višjem kakovostnem razredu najdemo igričarske računalnike, ki bodo kos tudi najnovejšim in najzahtevnejšim igram. Računalniki MEGA v tem rangu ponujajo vse, kar pričakujemo od naprednega igričarskega računalnika, največ pozornosti pa seveda požanje kombinacija ključnih komponent, predvsem procesorja in grafične kartice. Najboljši računalniki na tem področju se ponašajo z grafično kartico nVidia GTX 1080 Ti, ki premore kar 11 GB GDDR5X pomnilnika, zmogljivost grafičnega čipovja pa dopolnjuje še i7 procesor novejše generacije. Seveda ponujajo računalniki MEGA obilo prostora za shranjevanje iger na velikih SSD pogonih, ki igre tudi bliskovito poganjajo.

Da bi posegli po res najvišjih zmogljivostih, je smiselno pozorno izbrati konfiguracijo in zaupati priznanim in uveljavljenim znamkam. Priljubljena opcija je linija ASUS ROG, ki ponuja razne izdelke za igričarje, tudi vrhunske komponente. ASUS ROG je posebej priznana linija pri grafičnih karticah, pri katerih lahko pričakujemo vrhunsko hlajenje in zanesljivo delovanje tudi pod večjimi obremenitvami. V tej izvedbi so na voljo praktično vse kartice višjega razreda, tudi novejše grafične kartice nVidia RTX. Nič manj pomembna pa ni vsa preostala oprema, ki dopolnjuje zmogljivost računalnika. ASUS ROG je smiselna izbira tudi na tem področju – ponuja recimo zaslone, računalniško periferijo, ozvočenje … Vse to je ključnega pomena, če se želimo opremiti z računalnikom, ki bo res odgovoril na vse potrebe zahtevnega uporabnika.