Najboljša izbira med adrenalinskimi podvigi v Posočju

Kaj za adrenalinske odvisnike ponuja Soča. Veliko. Ena izmed možnosti so že plovbe po reki na različnih plovilih. Za kajak Soča recimo ponuja idealne pogoje, prav tako za rafting – obe možnosti sta izredno priljubljeni in za mnoge obiskovalce glavni razlog za obisk teh krajev. Nenazadnje je za kajak Soča uporabna tudi v primeru nekaterih tekmovanj na divjih vodah, kar pa je bolj značilno za srednji del toka. Ni pa to vse, kar ponuja Posočje. Ni nujno, da se pri iskanju adrenalina omejimo le na Sočo, prav tako zabave ni treba iskati na vodi ali v njeni okolici. Lahko se podamo v neslutene višave, kjer se skriva nadvse privlačna ponudba. To je skok s padalom v tandemu, ki je kot nalašč za tiste najbolj zahtevne avanturiste.

Za marsikoga je skok s padalom v tandemu še zadnji delček v mozaiku adrenalinskih aktivnosti, ki so jih uspeli preizkusiti. Čisto možno je, da je to sveti gral med vsemi možnostmi, ki jih adrenalinska ponudba sploh odpira. Lahko pa da gre tudi za redno obliko sproščanja, nenazadnje imamo pri jadranju s padalom priložnost opazovati okoliške vršace, italijansko pokrajino in tudi morje, vidimo prav vse, kamor nese oko iznad Posočja. Ponudbe za skok s padalom v tandemu so zelo privlačne, tudi cena ni posebej visoka – treba bo odšteti le kakšnih 200 evrov za daljši polet, ki lahko traja tudi celo uro. Seveda so točne ponudbe odvisne od ponudnika, a načeloma gre za storitev, ki je dostopna in zagotavlja izredno izkušnjo, tako da se splača zanjo nameniti nekaj več denarja.

Za rafting in kajak Soča sicer ne zahteva posebne investicije, a vseeno ponuja nepozabno in zabavno izkušnjo. V času visoke sezone bo treba za te aktivnost nameniti okoli 50 evrov, je pa to povsem odvisno, za kakšen spust sploh gre.