Tlaki z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno

Na kaj je treba posebej paziti pri izbiri tlaka za industrijske in druge obremenjene površine? Bržkone pride najprej na misel kakovost tlaka, torej vzdržljivost in obstojnost pod takšnimi obremenitvami, nato pa ne moremo mimo cene, ki jo bo zahtevala izdelava takšnega tlaka. Pogosto se torej vprašamo, kateri tlak ponuja najboljše razmerje med kakovostjo in ceno, o končni rešitvi pa se odločamo prav na podlagi tega podatka.

Samorazlivni epoksi tlak

Po odlični kakovosti slovijo predvsem epoksi tlaki, ki imajo za nameček tudi precej ugodno ceno. Na tem področju imamo na voljo več možnosti, saj lahko epoksidne smole na različne načine uporabimo za izdelavo tlakov z različnimi lastnostmi. Ni nujno, da bo prav vsaka rešitev navdušila z odličnim razmerjem med kakovostjo in ceno, nekatere različice pa izstopajo prav s to odliko. To je samorazlivni epoksi tlaki, ki slovi po odlični kakovosti, hkrati pa ne zahteva visoke investicije. Je namreč dokaj enostaven za izdelavo, sam material pa tako ali tako ni pretirano drag.

Seveda bo treba tudi samorazlivni epoksi tlaki pošteno plačati, tako da brez stroškov ne bo šlo. Upoštevajmo še stroške, ki nastanejo pri pripravi podlage. A ta cena je na dolgi rok zanemarljiva, če upoštevamo izjemno odpornost takšnega tlaka na vse mogoče mehanske in kemične obremenitve. Gre za idealno izbiro v okoljih, kjer so tla zelo obremenjena, tako da se samorazlivni epoksi tlak pogosto izkaže za najboljšo možnost v delavnicah, skladiščih in drugih industrijskih prostorih.

Epoksi tlaki ponujajo še nekaj drugih možnosti, ki prav tako prepričajo z dobrim razmerjem med kakovostjo in ceno. Izbira je odvisna od okoliščin, včasih pač ne potrebujemo tako dobre zaščite tal in lahko na ta račun nekaj prihranimo. Morda bo čisto dovolj že premaz za beton, epoksi tlaki pa dopuščajo tudi poljubno izdelavo bolj ali manj vzdržljivih rešitev.