Žar na oglje za pripravo okusne hrane

Topli meseci so prvi znanilci sezone piknikov, pri katerih brez okusne hrane enostavno ne gre. Za piknike je značilna predvsem hrana pripravljena na žaru, ne glede na to ali gre za zelenjavo, meso ali kakšno drugo živilo. Za njeno pripravo se tako uporabljajo različni žari, ki se med seboj razlikujejo predvsem glede na vrsto kuriva. Tako na tržišču danes srečamo žar na oglje, plinski žar in električni žar.

Že tradicionalno se na piknikih najbolj pogosto uporablja žar na oglje. Glavni vir toplote je pri tem načinu peke kakovostno oglje, ki zagotavlja dolgotrajno peko. Za številne ljudi hrana z žara sploh ni prava, če le ta ni pečena na žaru na oglje, pri čemer se v njej še vedno čuti aroma po dimu. Izbira tovrstnih žarov je zelo pestra, saj se lahko odločite za kamnito izvedbo, lahko pa izberete tudi prenosni žar na oglje.

Letna kuhinja na vrtu omogoča kuhanje v prijetnem okolju

Letna kuhinja na vrtu postaja med ljudmi vedno bolj priljubljena in zaželena. Mnogo ljudi je prepoznalo nekatere prednosti kuhinje na prostem in tako kotičke svojih vrtov preuredilo v prostor za pripravo hrane. Kam postaviti letno kuhinjo, je dobro vprašanje za vsakogar, ki ima v načrtu njeno postavitev. Če imate na vrtu napeljano vodo, potem naj bo letna kuhinja na vrtu vsekakor postavljena v njeno bližino, saj se na ta način izognete večjim gradbenim posegom.

V kombinaciji z zelenjavnim ali zeliščnim vrtom, je letna kuhinja na vrtu idealen prostor za vsakdanjo pripravo hrane in ne samo takrat, ko načrtujete obiske. Mnogo ljudi poroča o tem, da po njeni postavitvi le redko v toplih mesecih pripravljajo hrano v klasični kuhinji. Z njeno optimalno postavitvijo postane kuhanje užitek, saj vam ni potrebno toliko paziti na čistočo, prav tako pa imate pri roki vsa potrebna zelišča in zelenjavo.