Snovanje kvalitetnega in preglednega sistema shranjevanja

Organizacija prostora naredi delo veliko lažje in bolj prijetno, to ve bolj ali manj vsak, ki je imel priložnost karkoli počenjati v neurejenem delovnem okolju in pomembno je, da se pripravimo na to, da moramo tudi sami vzdrževati red in najlažja stvar, ki jo lahko naredimo je to, da preprosto pospravimo vse, s čimer se nimamo namena ukvarjati v predal in pozabiti da to obstaja.

Da lahko redno vzdržujemo red si moramo dati hkrati nekaj prostora, da ni vse popolno, vendar imeti vse, kar imamo kar se da vidno. Tukaj nastopi na vrsto sistem, ki združuje obstojne kovinske omare s tem, da police zapolnijo plastični, po možnosti prozorni zaboji, ki nam dajo priložnost, da vidimo vse, kar se v njih nahaja. Nič ni narobe, če se odločimo, da so nekateri plastični zaboji taki, da ne moremo videti skozi njihove stene, saj je to del tega, da si moramo pustiti tudi nekaj prostora za nered, vendar bomo prav kmalu ugotovili da ne glede na to, koliko so urejeni in lično postavljeni plastični zaboji nam to prav nič ne koristi, če imamo v njih tak nered, da se ne znajdemo.

Kar se pa tiče same kovinske omare moramo poskrbeti za to, da imamo na voljo dovolj polic. Niso vse kovinske omare ustvarjene enako in sicer se gre za to, da moramo poskrbeti, da so razmaki med policami dovolj veliki, da so funkcionalni, ampak ne tako obsežni, da bi imeli na koncu občutek, kot da imamo preveč prostora, oziroma da imamo po tem, ko so vstavljeni plastični zaboji občutek, da izgubljamo vertikalen prostor. Kovinske omare so najpogosteje zasnovane tako, da jih lahko močno prilagodimo vsem svojim potrebam, tako da četudi iskanje popolnega razmerja najprej vzame nekaj časa to na koncu zagotovi maksimalno praktičnost in občutek urejenosti kateregakoli prostora ali omare.