Popoln izkoristek projekcijske opreme

Pri nameščanju projekcijske opreme moramo biti zelo pozorni, da vsak element dodobra izkoristimo. Ne samo zato, ker imamo opravka z relativno drago opremo, temveč predvsem zato, ker bomo na ta način dobili prepričljivo boljše rezultate. Razlika je lahko velika, zato se vsekakor splača nekaj pozornosti nameniti tudi temu.

Največji vpliv na kakovost projekcije ima gotovo projektor. Ne moremo si predstavljati dobre projekcije brez tega elementa, zato je v prvi vrsti pomembno, da izberemo kakovostno napravo, ki bo s svojimi specifikacijami odgovarjala potrebam v konkretni situaciji. A prav tako pomembno je, da napravo namestimo na pravo mesto, kjer bo lahko brezhibno opravljala svoje delo. Za to poskrbijo nosilci za projektorje, ki sodijo med ključno projekcijsko opremo, čeprav sami niso neposredno odgovorni za projiciranje slike na platno. Nosilci za projektorje lahko naredijo veliko razliko, pravzaprav omogočijo optimalen izkoristek opreme, saj je možno prav na ta način do potankosti izpiliti tudi najmanjše detajle pri postavitvi opreme. Projektor lahko namestimo točno tja, kjer se bo najbolje izkazal, poleg tega zagotavljajo nosilci za projektorje tudi stabilnost in prilagodljivost. Nepogrešljivi so tako tam, kjer je projektor trajno nameščen, tako da bo projekcija vedno brezhibna, kot tudi tam, kjer se oprema pogosto menja ali prilagaja, pri tem nam nosilci ponujajo nekaj več svobode in odličen rezultat v vsakem primeru.

Da bi lahko projektor in njegove zmogljivosti do konca izkoristili, uporabimo kakovostno platno. Na ta element pogosto kar nekoliko pozabimo ali pa se odločimo za kak cenovno ugoden izdelek. V resnici pa ima prav platno velik vpliv na to, kako bo izpadla projekcija. Splača se investirati, saj gre za ključni element, ki predvsem v slabih svetlobnih razmerah naredi veliko razliko. Še posebej tam, kjer je projekcijska oprema fiksno nameščena, se splača izbrati kakovostno platno, ki bo omogočilo optimalen izkoristek zmogljivosti in funkcionalnosti opreme.