PVC okna – cenik

Za okna je cenik pogosto sekundarnega pomena, saj pri tako pomembni stanovanjski opremi ne smemo varčevati. A gotovo bi lagali, če bi rekli, da na ceno sploh ne gledamo. Predvsem zato, ker imamo na voljo cenovno zelo ugodno opcijo, ki se izkaže tudi z mnogimi drugimi prednostmi. To so PVC okna, cenik je pri tej izvedbi velik adut, ni pa edina prednost, s katero so se uspela PVC okna uveljaviti med najbolj priljubljenimi izbirami različnih uporabnikov. Ponujajo namreč tudi vsesplošno zadovoljstvo pri dejanski uporabi, kar je rezultat številnih prednosti samega materiala in dovršene zasnove izdelkov te vrste.

Kakšen je torej za PVC okna cenik? To je seveda povsem odvisno od tega, kakšna okna izberemo. Ponudba je namreč zelo pestra, navsezadnje je možno PVC okna oblikovati tudi po naročilu. Poleg tega tudi na tem področju najdemo različne cenovne razrede, ki približno odgovarjajo nekaterim razlikam v funkcionalnosti in kakovosti izdelkov. Za najcenejša PVC okna cenik dosega le kakšnih 100 evrov, morda celo manj! Seveda pa se je bolje osredotočiti na srednji cenovni razred, v katerem najdemo zanesljivo in kakovostno ponudbo. Tudi sicer PVC okna niso posebej draga, za kakšnih 200 evrov najdemo že zelo dobra okna, ki gotovo ne bodo pustila na cedilu niti najzahtevnejših uporabnikov.

Doplačila

Upoštevati pa moramo to, da za PVC okna cenik običajno ne vključuje nekaterih dodatnih storitev, ki lahko predstavljajo znaten strošek. Najprej je to že dostava, ki je na prvi pogled morda trivialna, v praksi pa vse prej kot to. Celotnih oken ni lahko prevažati naokoli, še posebej če jih kupimo več. Dostava bo zato morda draga, morda pa prodajalec ponuja celo brezplačno dostavo – o tem se moramo pravočasno pozanimati, saj lahko ugotovimo, da je ponudba z višjo ceno oken morda z brezplačno dostavo v resnici cenejša.

Druga pomembna storitev pa je montaža oken. Tudi te za PVC okna cenik običajno ne vključuje, o tem se je treba dodatno pozanimati.