Kosilnice za zahtevne izzive

Čeprav se na vrtu pogosto srečujemo z lepo urejeno nizko travo, ki jo je treba le nekoliko prikrajšati, se včasih vendarle zgodi, da bomo potrebovali naprednejšo opremo, ki se bo lahko zoperstavila tudi kakšnemu zahtevnejšemu izzivu. Običajne vrtne kosilnice ne bodo kos visoki travi, podrastju in drugim vsiljivcem, treba bo izbrati napredno opremo, ki bo brezhibno delovala tudi pod takšnimi obremenitvami.

Ni treba, da je kosilnica posebej napredna v smislu kakšne sodobne tehnologije, mora pa biti dobro prilagojena svojemu namenu. Takšna je gotovo BCS kosilnica, ki je kot nalašč za uporabo v takšnih razmerah. Brez težav se namreč sooči z visoko travo, brez kompromisov pa odstrani tudi podrastje in morda celo kakšno grmičevje. BCS kosilnica se odlično obnese v zahtevnem okolju, zato je v uporabi predvsem na kmetijah, seveda pa tudi za košnjo bolj zaraslih domačih vrtov. Prav tako se izkaže na strmem in neravnem terenu, kot tudi na neugodni površini, na primer na kamniti podlagi. V vsakem primeru BCS kosilnica dokazuje, da je pametno za zahtevne izzive izbrati prilagojeno opremo.

Seveda pa so tudi za takšne izzive na voljo nekatere druge vrtne kosilnice. Največ uspeha za najzahtevnejše izzive ponujajo motorne kose, ki jih upravljamo ročno – s temi namreč pokosimo vsak kotiček, poleg tega se lahko sami odločimo, do katerega limita bomo šli. Kosimo na primer vsiljive koprive ali podobne rastline, ne lotevamo pa se kakšnega grmičevja. Imamo popolno svobodo pri uporabi in izkoristku opreme, seveda pa bomo z rezultati zadovoljni le v primeru, da izberemo dovolj zmogljivo napravo. Vrtne kosilnice so na voljo v različnih izvedbah in z različnimi zmogljivostmi, tako da bo vsekakor možno odkriti pravo rešitev za zahtevnejše situacije.

Vedno se odločamo glede na izzive, pred katere smo postavljeni. Včasih uporaba vrtne kosilnice pač ne bo prišla v poštev, takrat se lahko dobro izkaže BCS kosilnica ali pa bo treba uporabiti kar zmogljivo kmetijsko mehanizacijo.