Kolesarski čevlji – udobni in prijetni

Čeprav imate doma vrhunsko kolo priznanega proizvajalca, pa vam to ne bo kaj dosti koristilo, če na kolesarjenje tudi sicer ne boste odšli primerno opremljeni. Za udobno in prijetno kolesarjenje boste namreč potrebovali še primerna oblačila, obutev in ne nazadnje še številne dodatke, med katerimi sta tudi kolesarska čelada in očala.

Kolesarski čevlji naj bodo izbrani previdno. Žal se pogosto dogaja, da kolesarji, sploh tisti začetniki, mislijo, da lahko za kolesarjenje uporabijo popolnoma isto obuvalo, s katerim, na primer, hodijo v fitnes.

Kolesarski čevlji so namreč prav posebna kategorija obuval, ki so zasnovana za kolesarjenje. Takšne čevlje boste zagotovo našli v specializiranih trgovinah s kolesarsko opremo. V njej preizkusite čim več obuval in se z njimi nekaj časa sprehajajte po trgovini. Le na ta način si boste lahko zagotovili primerne čevlje in s tem dosegli, da vam bo kolesarjenje v še večji užitek.

Otroška kolesa po meri malega junaka

Na začetku kolesarske poti je otroka vsekakor treba navaditi na ta priljubljen šport oziroma dejavnost. Starši ali skrbniki zato najpogosteje domov za malega junaka pripeljejo kar poganjalca, ki se je v zadnjem času izkazal za najboljšega učitelja kolesarjenja pri otrocih.

Ko otroci nekoliko odrastejo, pa je treba tudi zanje kupiti pravo kolo. Kakovostna otroška kolesa lahko prav tako kot kolesa za odrasle nakupujete v specializiranih trgovinah. Na tem mestu boste za svojega malčka s pomočjo izkušenih prodajalcev našli pravo kolo.

Otroška kolesa so vsekakor različnih velikosti. Ta je v veliki meri odvisna od starosti otroka, kljub temu pa vemo, da vsak otrok ni enako velik v določenem letu starosti, zato je najbolje, da otroka, ko kupujete kolo zanj, vzamete s seboj v trgovino, kjer bo lahko preizkušal različne vrste in tudi velikosti koles.

Da bo vaš mali junak še z večjim veseljem sedal na kolo, poskrbite tudi za to, da bo njegovo kolo ne samo varno opremljeno, temveč tudi nadvse prijetnega videza.