Implantati nadomestijo izpadle zobe

Pomemben del vsakodnevne higiene je tudi skrb za zdrave zobe, na kar že zelo zgodaj navajamo tudi naše otroke. Brez ustrezne higiene in temeljitega ščetkanja zob, obstaja resna nevarnost, da se pojavi karies, vnetje dlesni in sčasoma tudi izguba zob. V tem primeru, če si želimo povrniti lep nasmeh, so ena od možnih rešitev tudi implantati ali zobni vsadki.

Implantati so še posebej najboljša izbira v situacijah, kadar gre za izgubo enega zoba, pri čemer sta sosednja dva še povsem zdrava. V tem primeru mostiček ne pride v poštev, saj bi morali brusiti zdrave zobe. Implantati se lahko vstavijo tudi brez rezanja ali dodajanja kosti, če so pogoji v ustni votlini za to ustrezni. Danes je celoten poseg dokaj neboleč, računalniško podprto načrtovanje pa povečuje uspešnost in zmanjšuje komplikacije. Ker zobni vsadki niso ravno poceni, je pomemben podatek tudi ta, da ima kar 89% implantatov 10 letno preživetje.

Invisalign za nevidno ravnanje zob

Takšne in drugačne nepravilnosti v izraščanju zob niso neprijetne zgolj iz estetskega vidika, ampak lahko dolgoročno vplivajo tudi na zdravje ustne votline. Nepravilno postavljeni zobje ovirajo temeljito ščetkanje, prav tako pa nepravilen ugriz kar le še stopnjuje nepravilen položaj zob. Osnovna metoda ravnanja položaja zob so dane ortodontski aparati, ki pa niso več tako vpadljivi in neestetski kot so bili včasih. Danes vam je na voljo tudi popolnoma neviden zobni aparat invisalign.

Zdravljenje nepravilnosti v izraščanju zob, je danes tehnološko zelo napreden postopek, kjer celoten postopek poteka povsem digitalno. Najprej se ustna votlina natančno poskenira, nato pa se 3D model pošlje v invisalign center. Na podlagi računalniške animacije dobite celoten prikaz, kako se bodo vaši zobje premikali iz tedna v teden, prav tako pa prejmete invisalign opornice. Tovrstne opornice so popolnoma nevidne in jih nosite 22 ur na dan, pri čemer jih je potrebno na vsaka dva tedna zamenjati.