Troslojni dimnik – boljša izbira od klasične vrste dimnika

Troslojni dimnik uporabimo za kurjenje s tekočimi, trdimi in plinastimi gorivi. Troslojni dimnik je primeren tudi za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle s potrebnim vlekom dimnika.

Troslojni dimnik je mnogo boljši od klasičnega dimnika. Prednosti tovrstnih dimnikov se kažejo v tem, da so zelo kakovostni, ponujajo namreč neprekinjeno toplotno izolacijo; ne zavzamejo veliko prostora; omogočajo takojšnjo možnost uporabe, imajo majhno teža, zaradi katere ne potrebujejo posebnega temelja, ponujajo možnosti izdelave zunanjega plašča iz nerjavne pločevine ali aluminija v barvi, ki se ujema z objektom.

Pri tem je sama montaža dokaj preprosta in hitra, saj trdnost in stabilnost konstrukcije notranjega dela dimnika dosežemo brez posebnega orodja to je varjenja ali vrtanja cevi s fiksnim oblikovnim spojem elementov, privarjenih na dimniške cevi in ostale elemente.

Obnova dimnika

Sanacija dimnika od vas zahteva specifičen pristop, prav tako je potreben strokoven in pooblaščen izvajalec sanacijskih dimniških sistemov, ki s pomočjo ustreznih in certificiranih dimniških elementov izvede sanacijo dimnika.

Če boste izvedli pravilno sanacijo dimnika, kasneje ne more prihajati do uhajanja dimnih plinov, kondenziranja dimnika, prav tako tudi ne do slabega vleka in ostalih problemov, ki lahko nastanejo ob nestrokovni montaži oziroma ob nepravilnemu pristopu.

Vsaka sanacija je zagotovo poglavje zase. Posledično obstaja več načinov, kako se je lotiti. Sanacija s pomočjo inox tuljave je med vsemi vrstami sanacij najpogostejša.

Obnova dimnika je prav tako potrebna v primeru dotrajanosti vašega dimnika, kar pomeni, da dimnik ni več primeren za kurjavo, predvsem zaradi nevarnosti dimnih plinov, ki lahko uhajajo v prostor in privedejo v najslabšem primeru do zadušitve.

Dimnik je potrebno sanirati tudi v primeru, če ima izrazit vonj po sajah znotraj bivalnega prostora. To se lahko zazna tudi po razpokah in črnih madežih, ki nastanejo na steni dimnika. Tudi v takšnem primeru je pomembna takojšnja obnova dimnika.

Obnova dimnika je primerna, ko iz klasičnega dimnika zgradimo troslojni dimnik.