Poskrbite za oboden in kvaliteten spanec

Najbolj pomemben del spanja se zgodi precej pred tem ,ko se dejansko spustimo v posteljo in sicer takrat, ko se odločamo za opremo, ki jo bomo postavili v spalnico oziroma kaj bomo postavili na posteljo, da si bomo omogočili kar se da dober spanec. Največ, kar lahko naredimo za svoje udobje je to, da si izberemo udoben vzglavnik, kot je na primer vzglavnik iz spominske pene. Če se odločimo za to, da bomo med spanjem uporabljali vzglavnik iz spominske pene lahko na ta način zagotovimo to, da bo naša glava ne glede na to, kako spimo, na boku, hrbtu ali trebuhu, vedno v popolnem položaju, kar je idealno za nas, saj na ta način poskrbimo ,da je naša hrbtenica ves čas spanja v optimalnem položaju, torej se bomo zbudili spočiti in brez bolečin v vratu ali v drugih delih telesa.

Največ ljudi se odloča za to, da bodi zamenjali svoj standardni vzglavnik za vzglavnik iz spominske pene ravno zaradi bolečin v vratu, tak oda če je to nekaj ,kar muči vas, je to definitivno možnost, ki se je izplača preizkusiti.

Še ena stvar, ki jo lahko naredimo ,da izboljšamo kvaliteto svojega spanca je to, da se odločimo da zamenjamo svoje prešite odeje 200×220. To je prešita odeja, ki je nekoliko večja od standardnih in je primerna za vse tiste, ki imajo nekoliko večje postelje, torej ne ravno enojne. Razlog zakaj je dobro menjati prešite odeje 200×220 je ta, da se tudi tam lahko naberejo določene nesnage, kot so prah ali stari madeži, na katere hitro pozabimo in na ta način lahko poskrbimo, da nas med spanjem nič ne draži. Nekatere prešite odeje 200×220 lahko tudi operemo v pralnem stroju, vendar je to nekaj, pri čemer moramo res natančno upoštevati navodila za pranje, da ne naredimo škode.