Kaj vse vključuje učiteljski tečaj joge?

Joga v Ljubljani navdušuje z izjemno pestro ponudbo, tako da lahko najdemo zelo raznolike programe, ki se lahko prilagodijo praktično vsakemu interesentu. To pa pomeni, da imamo tudi zelo dobre učitelje, ki vadbo uspešno vodijo. Za to je treba najprej opraviti tečaj, ki je zelo obsežen in poglobljen – prav tak, da lahko zagotovi vse potrebne kompetence in dovolj prakse za oblikovanje in izvajanje programov joge.

Učiteljski tečaj joge je namenjen tistim, ki želijo sami strokovno voditi vadbo, pa tudi tistim, ki želijo z odkrivanjem novih tehnik in osvajanjem naprednih znanj razširiti svoja obzorja in popestriti svojo vadbo. Ker tudi ti tečaji ciljajo na različne interesente, imamo na voljo več opcij – najlažje te razdelimo na začetne in nadaljevalne tečaje.

Začetni tečaj za učitelja joge

Joga v Ljubljani je v veliki meri namenjena sprostitvi in rekreaciji, zajema precej osnovne programe, ki pa morajo biti seveda strokovno vodeni. Znanja in spretnosti za izvajanje takšnih programov ponuja začetni učiteljski tečaj joge. Ta tečaj ni enostaven, zajema namreč 300 ur, vključuje pa zelo široko področje znanj in spretnosti. Veliko je spoznavanja različnih jogijskih tehnik v teoriji in praksi, prav tako se je treba podrobno spoznati s človeškim telesom. Poleg tega so ure namenjene še razvoju didaktičnih spretnosti, nekaj pa je tudi filozofije in psihologije.

Nadaljevalni tečaj za učitelja joge

Prav tako se joga v Ljubljani izvaja v kakšnih naprednejših programih, te vodijo učitelji, ki so opravili nadaljevalni učiteljski tečaj joge. Ta tečaj je še nekoliko daljši, namenjen pa je obstoječim učiteljem, ki bi radi nadgradili svoje znanje. Odkriva nekatere napredne jogijske tehnike, predvsem pa na podlagi prakse gradi na obstoječih znanjih in spretnostih. Poglobljeno znanje omogoča oblikovanje prilagojenih naprednih programov in veliko več samozavesti pri vodenju lastnega studia. Nadaljevalni tečaj izberejo tisti, ki želijo uspešno voditi večje in zahtevne skupine, pa tudi ambiciozne posameznike.