Implantat je najboljša rešitev za manjkajoče zobe

Lep in sijoč nasmeh brez kančka sramu je nekaj kar si marsikdo želi tudi v obdobju pozne starosti. Ker pa nesreča nikoli ne počiva, se lahko zelo hitro zgodi, da po spletu nesrečnih okoliščin ostanemo brez enega ali več zob tudi že v zgodnejših letih. In ker si težko predstavljamo, da hodimo okoli brez zob, je implantat v takšnih situacijah najboljša rešitev.

 

Z drugimi besedami implantatu pravimo tudi zobni vsadek. Z njim nadomeščamo posamezen zob, več manjkajočih zob, ali pa celo vse manjkajoče zobe. Implantat se v praksi vse pogosteje uporablja, saj pri njegovem nameščanju ni potrebno brusiti zdravih zob, zobni vsadek pa služi kot nekakšen nosilec, ki nosi posamezno zobno krono, zobni mostiček ali pa služi kot podpora zobni protezi. Celoten postopek vstavitve implantata poteka v lokalni anesteziji, pri čemer se v kost vstavi vijak, na katerega se kasneje namesti zobna krona.

 

All on 4 je svetovna uspešnica na področju zobozdravstva

 

Razvoj implantologije je prinesel pomemben napredek na področju popolnoma brezzobih čeljusti. Sedaj ni rešitev le klasična zobna proteza, ki se neprestano premika ali pa vas ovira pri vsakem obroku, ampak je tu še metoda all on 4, ki velja za svetovno uspešnico na področju zobozdravstva, še posebej zobne protetike. Metoda je v zadnjem času izjemno priljubljena, saj jo odlikujejo številne prednosti.

 

All on 4 je zobna proteza, ki je podprta s štirimi implantati. Dva od njih sta vstavljena ravno, dva pa pod kotom, kar preprečuje težave s sinusi. Celoten postopek od vstavitve implantatov do izdelave in namestitve proteze je izjemno hiter, zato ne boste dolgo čakali na svoje nove zobe. Tovrstna zobna proteza vam omogoča višjo kakovost življenja, v primerjavi z ostalimi alternativnimi fiksnimi protezami pa je tudi cenovno izjemno ugodna. Tako si lahko popolno sanacijo zob privoščijo sedaj tudi tisti, ki so do sedaj o tem le sanjali.