Drsna avtomatska vrata

Prostoru in našemu okusu prilagodimo estetski videz drsnih avtomatskih vrat. 

Drsna avtomatska vrata so lahko steklena ali lesena. Steklo je lahko prozorno mat, zatemnjeno, ima natisnjeno sliko. In se mnogo več različnih vzorcev. Stekleno krilo je lahko narejeno iz elegantnih tankih profilov, s skritimi profili, mogoče pa jih niti nima. Barva aluminijastih delov se popolnoma prilagaja uporabnikom in njegovem prostoru, naj si bo to poslovni ali zasebni objekt.

Najpomembnejše pa je, da si izberemo pravilno vrsto odpiranja, in tako, ki je za nas in naše potrebe najbolj primerno. 

Drsna avtomatska vrata se lahko odpirajo preko klasičnega senzorja, nekatera imajo tipko, ki je podobna stikalu za luč..

Drsna avtomatska vrata pa imajo možnost odpiranja tudi preko brez dotičnega senzorja. Temu je potrebno samo pomahati. 

Drsna avtomatska vrata se odprejo lahko tudi preko nevidnega senzorja, ki vrata odpre samo nekatere in deluje preko nekovinskih materialov. V bolj modernih in sodobnih domovih pa odpremo z daljinskim upravljalnikom in s pristopno kartico.

Pametna vrata so koristna tudi za hišne ljubljenčke 

Pametna vrata po navadi opazimo v poslovnih objektih. V nekaterih podjetjih imajo vitka in elegantna vrata z zatemnjeno sipo, le te si lahko predstavljate v stanovanjskem objektu, ne glede na velikost le tega. Narejena so tako, da gost ali uporabnik vidi samo vrata, ki se odpirajo v steno, vrata s posebnim potiskom in vrata, ki ima leseno krilo.

Nekatera pametna vrata se vam odprejo, ko se jim približamo. Pri drugih pa je potrebno pritisniti tipko, ki je popolnoma podobna tisti s katero prižgemo luč. 

Nekatera pametna vrata pa imajo senzor gibanja in jim samo pomahamo pa se odpro.

Druga pametna vrata pa so namenjena tudi souporabi hišnih ljubimcev. Njihova funkcija je, da se odprejo samo toliko kolikor je potrebno, da žival gre skozi.