Dobrodošlo brušenje parketa 

Brušenje parketa je priporočljiva, ko parket nima več pravega leska. Lahko pa je tudi opazna večja obraba površine. Z brušenjem parketa, parket oživimo in njegove žive barve lesa poudarimo. Po navadi je mogoče star in poškodovan parket zelo kakovostno obnoviti. Če le parket ni pretirano dotrajan, je parket po brušenju, obnovi videti kot nov.

Brušenje parketa vključuje popravilo posamezne odstopljene deščice, nato sledi šele brušenje parketa. Zbrusiti ga je potrebno do zdravega lesa, le to zapre reže med deščicami in se polakira ali naolji. Pri obnovi parketa se zamenja tudi kotne letvice. V praksi se zgodi zelo redko, da parketa ni mogoče rešiti, se pravi obnoviti.

Vinil plošče so preproste za polaganje 

Vsak objekt in tudi vsak prostor sta posebna. Pri polaganju, obnovi in brušenju parketa se je vedno treba prilagajati posamezni situaciji. Delo se vedno začne z izbiro parketa ali druge ustrezne talne obloge. Ko izberemo talno oblogo, parket je potrebno pripraviti podlogo, v vsakem primeru mora biti trdna, suha, ravna in čista.

Najprej je treba v prvi vrsti, ki bo ob steni odstraniti pero na bolj dolgi strani vinil plošče. Za rezanje je potrebno uporabiti oster nož, ter primerne dolžine ravnilo. Vinil plošče začnite polagati v levem kotu prostora, sobe. S pomočjo distančnika zagotovite odmik 3 od 5 milimetrov od stene. Vinil plošče se vgradi tako, da pod kotom 25 stopinj vložite pero v utor že položene deske. Vinil plošče je potrebno položiti na tla in ko to naredite, se zaradi klik sistema spajanja deski trdno spojita. Zadnjo ploščo vinila v vrsti zavrtite za 180 stopinj, se pravi z vzorcem na zgornji strani in jo postavite že zraven položene vrste. Nato jo primerno označite in odstranite višek. Pri tem morate upoštevati dolžino odmika od stene. Odrezano ploščo tako vgradite v vrsto in s tem je prva vrsta končana.

Vinil plošče je dokaj enostavno polagati, vendar imate večji strošek, če se sami lotite dela in vam slučajno ne bi šlo dobro od rok.