Vsestranske vrtne kosilnice

Za košnjo trave moramo vedno izbrati napravo, ki se bo najbolje obnesla v dani situaciji. Na voljo je zelo pestra zbirka naprav, ki so bolj ali manj prilagojene za določene okoliščine. To pomeni, da univerzalne rešitve ni, temveč se moramo vedno odločati na podlagi dejanskih potreb oziroma zahtev. Nekatere kosilnice pa vseeno ponujajo nekoliko več možnosti, saj so bolj vsestranske.

Kosilnice za zahtevne terene

Na zahtevnejših terenih se odlično izkaže BCS kosilnica, ki se od običajnih vrtnih in drugih kosilnic loči predvsem po tem, da je posebej namenjena zahtevnim in bolj zaraščenim površinam. Tako se morda niti ne more povsem enakovredno primerjati z običajnimi kosilnicami, a vseeno si zasluži omembe, saj je prav tako namenjena košnji trave. Poleg tega je BCS kosilnica tudi zelo vsestranska, lahko jo uporabimo v različnih okoljih. Prednosti takšne kosilnice pridejo res najbolj do izraza na razgibanem terenu, ki je nekoliko bolj zaraščen, a prav tako se lahko BCS kosilnica dobro izkaže na urejeni zelenici, če imamo opravka z nekoliko višjo travo, koprivami, podrastjem ali kakšnimi drugimi vsiljivci.

Kosilnice za urejene zelenice

 

Na urejenih zelenicah se pogosteje uporabljajo druge vrtne kosilnice, med katerimi so nekatere prav tako vsestranske. Je pa veliko odvisno od same površine, ki jo obdelujemo. Na večjih urejenih zelenicah so zelo uporabni vrtni traktorji, ki omogočajo udobno košnjo, a pomagajo tudi pri mnogih drugih opravilih. Sedežne kosilnice so zmogljive in udobne, ne morejo pa pomagati pri košnji manjših površin in nedostopnih kotičkov. Če imamo manjšo kosilnico, pridejo v poštev le vrtne kosilnice, ki jih upravljamo ročno. V takšnem okolju se za vsestranske izkažejo nahrbtne kosilnice, s katerimi dosežemo vsak kotiček. S takšno kosilnico lahko brez težav pokosimo kar celo zelenico, če površina ni prevelika, ne glede na to, s kakšnimi ovirami imamo opravka. Takšne kosilnice so idealne tudi za košnjo robov in kotov večjih površin.