Polnjenje klime v avtomobilu

Polnjenje klime je nujno poletno opravilo, saj se veliko klim v obdobju enega leta izprazni. Velikokrat pa izpraznjena klima pomeni tudi, da naša klimatska naprava ne deluje dobro, zato je priporočljivo ob opažanju pogostega praznjenja, avtomobil odpeljati na servis, saj bodo tam poskrbeli za temeljit pregled celotnega vozila in tudi klimatske narave. 

Polnjenje klime s polnilnim plinom je nujno, saj ta plin poskrbi, da se razgreti zrak, ki prihaja v avto, sprotno hladi in ohlaja celotni avtomobil. Če tega plina v klimi ni, pa klima ni več sposobna ohlajati vozila. To bomo hitro opazili, saj se v visokih temperaturah naša avto ne bo primerno ohladil, ampak bo ostajal vroč in pregret. 

Polnjenje klime je potrebno tudi takrat, ko avtomobil uporabljamo že dolgo časa in si zato želimo klimo prečistiti. Ker se v klimatski napravi lahko naberejo tudi neprijeten bakterije, ki nato posledično povzročajo neprijeten in zatohel vonj po plesni, strokovnjaki priporočajo, da se tudi starejše klime včasih izpraznijo, očistijo in ponovno napolnijo. Le tako bodo dobro delovale, mi pa se bomo med vožnjo počutili odlično. 

 

Webasto je odličen za avtoprevoznike

Webasto je odličen sistem, ki je izredno koristen predvsem v tovornjakih. Omogoča namreč varčno ogrevanje kabine tovornjaka, tudi ko voznik ne vozi, ampak ko spi in počiva. Avtoprevozniki preživijo veliko časa na poti. To pomeni, da si morajo v svojem tovornjaku urediti nekakšen začasni dom, saj navadno med potjo spijo kar v kabini, ki je prilagojena tudi za spanje in počitek. 

Webasto je tu nujno potreben, saj se vozilo pozimi, ko so temperature izredno nizke, hitro ohladi potem ko ga ugasnemo in parkiramo na počivališču. Vsak človek je rad na toplem in zato je pomembno, da si lahko šoferji med počitkom omogočijo tople razmere. To jim lahko enostavno omogoči Webasto, ki ga po potrebi vgrajujejo serviserji.