Vilice za viličarja se lahko tudi pokvarijo

Vilice za viličarja so ključen del vsakega viličarja. S pomočjo vilic namreč vsak viličar raznaša težak tovor, ki vsakodnevno prispe v ogromno skladišče. Če delavci opazijo težave delovanja vilic, morajo takoj javiti odgovornemu serviserju, ki bo poskrbel za popravilo. Zgodi se lahko, da vilic ne moremo dvigniti do najvišje višine. To načeloma pomeni, da v napravi ni dovolj hidravličnega olja. V takem primeru moramo le doliti olje in vse bo delovalo tako kot mora. 

Vilice za viličarja se lahko tudi ne morejo spustiti do najnižjega položaja. To pa pomeni da je v napravi preveč hidravličnega olja, ki ga bomo morali odstraniti iz stroja. Lahko se nam tudi zgodi, da so vrtljivi deli blokirani ali deformirani. To se navadno pojavi ob preobremenitvi vilic. V takem primeru nam bo moral serviser zamenjati okvarjene dele. 

Vilice za viličarja se v določenem trenutku lahko ne bodo hotele spustiti. To pomeni, da so slabo nastavljene ali pa da so se poškodovale. Da se izognemo okvaram vilic, je pametno viličarje redno servisirati in skrbeti za njihovo brezhibno stanje. 

 

Terenski viličar za delov težkih pogojih 

Terenski viličar so odlični za delo v ekstremnih pogojih. To so viličarji, ki bodo zlahka vozili tudi po neurejeni podlagi. Terenske viličarje velikokrat uporabljajo na gradbiščih, kjer ni dobre asfaltne podlage. Ker imajo takšni viličarji pogon 4×4 se odlično znajdejo tudi na mehkih in drsečih podlagah. 

Terenski viličar je odličen za deževne dni, saj mi mokra tla ne bodo delala nobenih težav. Zato jih velikokrat srečamo tudi na velikih kmetijah, kjer je dnevno potrebno opraviti ogromno fizičnega dela. Z viličarjem bomo lahko prenašali živalsko krmo ali napajalnike za živino. 

Terenski viličar imajo različno nosilnost. Najmočnejši lahko prenesejo tudi 5000 kilogramov, kar omogoča delavcem, da z enim viličarjem opravijo delo, ki bi ga običajno opravila dva viličarja.