Enostavno do lepših in boljših zob

Skrb za zdrave in lepe zobe se seveda začne doma, saj lahko na dobrobit svojega zobovja močno vplivamo s prehrano in higieno. Ne moremo pa pričakovati, da se bomo lahko že s temi ukrepi povsem izognili nekaterim težavam, ki lahko okrnijo izgled zobovja ali pa povzročijo bolečine. V tem primeru pridejo v poštev le dobre zobozdravniške storitve, ki so na srečo enostavno dostopne in zelo učinkovite. Na zobozdravnike se lahko zanesemo celo v primeru, da bi radi povsem spremenili izgled svojega zobovja in v trenutku prišli do boljših in lepših zob.

V nekaterih primerih takšne posege zahtevajo bolezni ali poškodbe, takrat je treba popraviti ali nadomestiti močno poškodovane oziroma manjkajoče zobe. Za to se običajno uporabi zobni implantat. Cena teh je odvisna od več dejavnikov, ni pa pretirana – za en vsadek bo treba odšteti le nekaj stotakov, morda le okoli 300 ali 400 evrov. Seveda je za zobni implantat cena lahko tudi precej višja, sploh če gre za kakšne obsežne posege in zahtevne rešitve. Implantat običajno spremljajo še drugi protetični izdelki, ki imajo spet svojo ceno, prištejemo pa še stroške pregledov in posegov. Vseeno je za zobni implantat cena upravičena z odličnimi rezultati in rešitvami tudi v na videz izgubljenih primerih.

Ni pa nujno, da do takšnih rešitev vodijo nujni primeri. Zobe lahko učinkovito popravijo in polepšajo zobne luske in drugi estetski izdelki. Res je sicer, da imajo zobne luske včasih pomembno vlogo pri načrtovanju rešitev na področju zobne protetike, a prav tako se lahko uporabljajo za izključno estetske posege. Pri teh imajo tudi zelo dober učinek. Brez težav in bolečin lahko pridemo do bleščeče belih zob, rešitev pa za nameček tudi ni pretirano draga. Seveda je možno tudi zobne luske prilagoditi specifičnim potrebam in doseči idealen učinek, od tega so torej odvisne tudi cene.