Steklo postaja vedno bolj priljubljen material

Kdor se rad pogosto vozi po slovenskem podeželju in opazuje na novo zgrajene hiše, je gotovo opazil, kako je v zadnjih letih vedno bolj priljubljen material steklo. Medtem ko steklo in jeklo že desetletja prevladujeta v gradnji večjih poslovnih stavb, pa se ta trend vedno bolj seli tudi v zasebne domove. Razlog je bržkone v tem, da je steklo v zadnjih letih postalo vedno bolj dostopno, saj je z najnovejšimi proizvodnimi tehnikami mogoče proizvesti kvalitetne steklene površine hitreje in ceneje kot nekdaj. Čeprav se za dobro steklarstvo Ljubljana v zadnjih desetletjih še ni posebej zanimala, pa se še posebej pri mestnih gradnjah vedno bolj uveljavljajo tudi najnovejši proizvodi tovrstnih proizvajalcev. 

Medtem ko smo nekoč večino stekla porabili v naših oknih, pa so steklene površine vedno bolj priljubljene tudi v drugih elementih notranje opreme, kot so na primer notranja steklena vrata in tuš stene. Kri kopalnicah je običajno tako, da potrebujemo specifične dimenzije pohištva in notranje opreme, saj posebej tisti, ki živijo v večstanovanjskih objektih, v kopalnicah nimamo dovolj prostora, da bi v njih postavili vse, kar si želimo, v dimenzijah, ki jih najdemo na trgu. Za večje steklarstvo Ljubljana nekdaj ni bila dovolj veliko tržišče, kar pa se utegne kmalu spremeniti. Še posebej velik napredek je v zadnjih letih v številu naročil za tuš stene, ki vam jih pravi mojstri napravijo po vaših preferencah.

V zadnjih letih je tako za steklarstvo Ljubljana dovolj veliko tržišče, zato je tudi v Ljubljani veliko več ponudbe. Tako se velja pred naročilom prepričati, da izbrano steklarstvo proizvaja izdelke najvišje kakovosti, sploh v primeru, da se zanimamo za nakup tuš stene, ki se mora izkazovati z nadpovprečno trpežnostjo. Zadnja stvar, ki si jo želimo v kopalnici, je namreč kup ostrih črepinj po samo enem nerodnem trčenju ob steklo.