Cenovno ugodna drsna vrata

Že res, da je za drsna vrata cena praviloma višja kot pri običajnih vratih, a pri tem moramo upoštevati tudi mnoge razlike med temi izvedbami vrat. Prav lahko se izkaže, da je tudi drsna izvedba precej poceni, če seveda nimamo v mislih kakšnih posebej naprednih vrat. Stroški niso nujno realni, če se osredotočamo le na napredna vrata – za drsna vrata cena odraža kar nekaj dejavnikov, ki jih lahko nadzorujemo.

Pomislimo najprej na materiale, ki se uporabljajo za izdelavo takšnih vrat. Bržkone so najbolj priljubljena drsna vrata steklena, saj je to material, ki v komercialnem oziroma poslovnem okolju prinaša največ prednosti. Ker se drsna vrata najpogosteje uporabljajo v takšnih okoljih, so najpogosteje drsna vrata steklena, s tem pa tudi precej dražja od kakšnih lesenih in drugih izvedb. Razumljivo je, da bomo z uporabo stekla in drugih dražjih materialov vplivali tudi na ceno vrat. Cenejša vrata torej lahko pričakujemo v primeru, da se odločimo za cenejše materiale, na voljo so predvsem lesena drsna vrata, cena je v tem primeru bistveno nižja. 

A tudi v primeru, da so drsna vrata steklena, lahko ceno nekoliko znižamo na druge načine. Drugi pomemben faktor poleg samih materialov je namreč mehanizem, ki upravlja delovanje vrat. Za čisto osnovna vrata je dovolj že vodilo, po katerih se vrata zapeljejo. Razumljivo bo za takšna drsna vrata cena zelo ugodna, saj nimamo opravka z električnim pogonom in naprednimi opcijami upravljanja. Takšna vrata pogosto srečujemo v kakšnih manj zahtevnih okoljih, torej tam, kjer vrata niso stalno v uporabi. Še vedno nam tak drsni mehanizem ponuja mnoge prednosti, je zelo enostaven za uporabo, v končni fazi pa zelo poceni. Tudi na dolgi rok se to pokaže – ni treba skrbeti za servis motornega pogona, bistveno manj dela in stroškov bo tudi z vzdrževanjem. Takšna vrata imajo ceno, ki je povsem primerljiva s ceno drugih osnovnih vrat.