Implantat je zobni vsadek, s katerim nadomestimo izgubljen zob

Skrb za zdrave in lepe zobe je nekaj, čemur je potrebno nameniti svojo pozornost vsak dan. V nasprotnem primeru se lahko hitro pojavijo zoboboli, bolezni dlesni in v najhujšem primeru tudi izpadanje zob. Kadar nam izpade le en zob, je najpogostejši način njegove nadomestitve implantat ali zobni vsadek, ki je izdelan iz biokompatibilnega materiala kot je titan. Gre za najboljšo rešitev v primerih, ko so sosednji zobje še popolnoma zdravi, saj jih ni nobene potrebno brusiti.

Postopku vstavitve implantata imenujemo implantacija in jo opravi oralni kirurg ali implantolog. Še pred tem je potrebno opraviti panoramsko slikanje zob, na podlagi katerega se natančno opredeli celoten kirurški postopek. Implantat se vstavi s pomočjo titanijevega vijaka, ki se ga vstavi v kost, nanj pa se kasneje namesti zobna krona. Celoten postopek se izvede v lokalni anesteziji in je popolnoma neboleč, včasih celo brez kasnejše otekline.

Zobne luske imajo številne prednosti

Če niste zadovoljni s svojimi zabarvanimi, odlomljenimi, obrabljenimi in neprivlačnimi zobmi, potem so zobne luske najboljša rešitev vašega problema. Na prvi pogled vas bodo spominjale na nohte, le da so izdelane iz keramike. Za njihovo namestitev je potrebno zobno površino rahlo pobrusiti, nato pa se jih namesti s posebnim lepilom na zob. Celoten postopek je izjemno enostaven in zelo hiter, saj boste za popoln nasmeh potrebovali zgolj tri obiske pri zobozdravniku.

Zobne luske veljajo za zelo priljubljen postopek, ker ima številne prednosti. Ena od njih je seveda estetski vidik, saj boste z njimi dosegli popoln videz vaših zob, razveseljiv pa je tudi podatek, da so odporne proti madežem kave, čaja in cigaretnega dima. Ker so izjemno tanke in izdelane iz kakovostne keramike, z njimi lahko zagotovimo primerno trdnost zob, prav tako pa ne zahtevajo obsežnega in invazivnega posega v zobno sklenino. Z njimi boste v svojem nasmehu uživali dolgo časa.