Oprema za oblikovanje prostorov

V različnih okoljih imamo na razpolago površine, ki jih želimo kar najbolje izkoristiti. Oblikujemo in opremimo lahko stanovanjske ali poslovne prostore, moramo pa za dober končni učinek izbrati ustrezno opremo. V poštev pridejo različni kosi, ki jih včasih nujno potrebujemo, včasih pa si lahko z njimi le pomagamo pri oblikovanju uporabnih prostorov za delo ali bivanje. Pomisliti moramo tako na ključno opremo kot tudi na nekatere dodatke.

Že v izhodišču imamo veliko dela z oblikovanjem prostorov oziroma razmejevanjem površin. Za to lahko uporabimo različne rešitve, zelo posrečene so predelne stene, ki so cenovno ugodne in enostavne. Na ta način lahko dosežemo zelo lepe učinke, sploh če uporabimo steklene stene, ki jih lahko tudi dodatno obdelamo. Steklene stene so zelo priljubljene v poslovnih prostorih in pisarnah, kjer na ta način prepuščamo svetlobo in odpiramo razsežnosti prostora. Seveda pa imajo steklene stene tudi določen prestižni pridih, ki je vedno dobrodošel v poslovnem okolju. V stanovanjih so predelne stene večinoma lesene, kar je lahko prav tako dobra rešitev.

Ne smemo pa pozabiti na ključno opremo, ki nam prinaša optimalen izkoristek lepo oblikovanih prostorov. Zelo uporabni so vsestranski kosi, kot so stoli za jedilnico. To so stoli, ki jih uporabljamo za različne namene, ne samo v jedilnici. Čeprav so morda res namenjeni stoli za jedilnico, ponujajo vse potrebne funkcionalnosti tudi za uporabo v drugih prostorih, dodaten plus pa je ta, da je to pohištvo pogosto zelo lepo oblikovano. Ob tem izberemo še drugo nujno pohištvo in opremo. Stoli za jedilnico običajno spremljajo veliko mizo, na voljo pa imamo tudi manjše elegantne garniture, s katerimi lahko takoj spremenimo funkcionalnost prostora. Zelo dobre učinke dosežemo že s posameznimi kosi, predvsem v stanovanjskem okolju, kjer recimo uporabljamo sedežne garniture, počivalnike in podobne večje kose. Že z enostavnimi prilagoditvami lahko močno dvignemo kakovost bivanja.