Novo življenje za star parket

Prenova starega stanovanja je vedno zahtevna naloga, vendar pa se je nekateri lotijo z večjim veseljem kot drugi. Včasih je tak projekt, kot je obnova starih prostorov lahko prav dobrodošel izziv, vendar pa je to odvisno od tega, če smo takim podvigom naravno naklonjeni in če imamo za kaj takega sploh dovolj časa ali denarja. Pri obnovi starega stanovanja bomo namreč naleteli na mnoge nepričakovane stroške in opravila. Če bomo namreč zamenjali celotno pohištvo, potem bomo gotovo morali poskrbeti tudi za to, da bomo obnovili star parket. Mnogi se v takih primerih odločijo za brušenje parketa, kar omogoča, da staremu parketu podarimo novo življenje. Če se ne odločimo za polaganje parketa na novo, potem bo brušenje parketa pravzaprav edina opcija, ki nam preostane. 

Ali je vredno oživljati staro notranjo opremo?

Če je bil prostor dolgo v uporabi, potem je star parket verjetno že precej poškodovan. Če so v parketu velike luknje, potem nam verjetno ne bo preostalo drugega, kot da naročimo polaganje parketa na novo. Kljub temu pa je dobro, da se pred odločitvijo posvetujemo s strokovnjakom, ki nam bo znal povedati, ali je star paket še mogoče obnoviti z brušenjem parketa, ali pa je bolje parket odstraniti in položiti novega. 

Vse skupaj pa je seveda odvisno tudi od naših preferenc in od tega, kako dobro se star parket poda novi zasnovi prostora. Če nam je star parket zelo všeč, bomo morda razmislili o tem, da bi zasnovo nove notranje opreme prilagodili izgledu parketa. Vseeno se je dobro pred takim načrtovanjem posvetovati z nekom, ki se spozna na to, ali je star paket še mogoče obnoviti. Bodisi se bomo odločili za polaganje paketa ali pa za brušenje parketa, v vsakem primeru si bomo hvaležni, če se bomo odločili, da delo zaupamo strokovnjakom z veliko izkušnjami.