Prezračevanje z rekuperacijo

Prezračevanje z rekuperacijo je dokaj priljubljena vrsta prezračevanja, čeprav se nekateri ne radi odločajo za to vrsto prezračevanja, ker je včasih možno, da neprijetne vonjave iz okolja pridejo v prostor prav tako pa tudi hrup.

Rekuperacija je tako znana tudi pod drugim imenom in to je  prisilno prezračevanje. Prezračevanje z rekuperacijo ima pozitivne in negativne lastnosti,  odločitev pa je seveda odvisna od vsakega posameznika ali bo namestil, tak zračni sistem v svoj objekt oziroma prostor.

Pozitivne lastnosti rekuperacije so te, da je v prostoru prisoten konstantno svež in čist zrak, rekuperacija je alergikom prijazna in ne izziva njihove bolezni oziroma alergije, vedno je prisotna regulacija ustrezne vlažnosti, poleg tega pa je v zimskem času znatno manjša poraba toplotne energije, kar pomeni tudi prihranitev denarja pri ogrevanju, s čemer boste prihranili kar nekaj denarja.

Prezračevanje z rekuperacijo se lahko namesti, ko hiša ali katerikoli drugi objekt še ni izdelan in je v načrtni fazi, seveda pa z namestitvijo ni težav tudi, ko je hiša ali objekt že naseljena. 

Prezračevalni sistem cena

Prezračevalni sistem cena je pogosto iskani niz, saj se vse več ljudi zaveda, kako pomemben je svež in čist zrak v vsakem prostoru in objektu. 

Prezračevalni sistem cena je odvisen predvsem od tega kakšen je prezračevalni sistem, ta je lahko centralni prezračevalni sistem, lokalni prezračevalni sistem, rekuperativni prezračevalni sistem in še kar nekaj drugih je na voljo. Cena je seveda odvisna tudi od vrste ponudnika, od velikosti objekta oziroma prostorov in kvalitete prezračevalnega sistema. 

Prezračevalni sistemi se po večini primerov lahko namestijo, ko je hiša ali objekt še v začetni fazi gradnje, lahko pa tudi kasneje, ko je objekt ali pa hiša že naseljena. Morate vedete to, da ni vsak prezračevalni sistem primeren za vsak objekt, zato se pred namestitvijo prezračevalnega sistema posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo znal najbolje svetovati pri izbiri.