Keramika za kopalnico

Vsaka kopalnica ima zelo jasno nalogo, pri tem pa se sooča tudi z nekaterimi značilnimi problemi oziroma obremenitvami. Gotovo lahko v vsakem primeru v kopalnici pričakujemo večjo vlažnost, seveda pa tudi s curki vode. Če želimo v takšnih razmerah površine kopalnice kar najbolje zaščititi, moramo najprej misliti na izpostavljene površine sten in tal, pa tudi na strop. Vlaga je največji problem, upoštevamo pa tudi druge nevšečnosti in vsiljivce.

Kot prava rešitev se ponuja predvsem ena opcija, to so keramične ploščice za kopalnico. Na voljo imamo prilagojene ploščice, ki so kot nalašč za uporabo v tem prostoru. Seveda se lahko odločamo med mnogimi možnostmi, s katerimi se lahko povsem prilagodimo značilnostim posameznega prostora, pa tudi okusu stanovalcev. Tako dosežemo kar najboljši učinek, ne le zaščite kopalniških površin.

Katere ploščice izbrati?

Ploščice za kopalnico so na voljo v različnih izvedbah, dopuščajo pa veliko svobode pri oblikovanju prostora. Gotovo se odločimo za talne ploščice, saj so tla izpostavljena največjim obremenitvam. V kopalnici talna keramika skrbi predvsem za to, da na tleh ne zastaja voda, ki bi škodovala betonski podlagi. Tako imajo ploščice izredno pomembno nalogo, ki je ne gre zanemarjati. Kakovostna talna keramika je ključnega pomena za zadovoljstvo pri dolgoročni uporabi kopalnice.

Čeprav nam talna keramika pomaga, da se izognemo neposredni grožnji vodnih curkov in zastajanja vode, imamo še vedno opravka z visoko vlažnostjo zraka. Ploščice za kopalnico so na voljo tudi v stenski izvedbi, v nekaterih primerih pa jih lahko namestimo celo na strop. Običajno se stenske ploščice položijo kak meter v višino ter po potrebi na najbolj izpostavljenih predelih sten. Poleg tega lahko dodatno zaščitimo kakšno opremo, ki jo v kopalnici uporabljamo. 

Na voljo imamo različne vrste ploščic, prav tako so velike razlike med posameznimi modeli. Ko zagotovimo vse ključne funkcionalne lastnosti, lahko pomislimo še na končni izgled in občutek pri uporabi.