Napredne vrtne kosilnice

Košnja na domačem vrtu običajno ni posebej zahtevna, včasih pa se vseeno soočamo s kakšnimi večjimi izzivi, ki kličejo po naprednejši opremi. Še bolj izrazite so takšne potrebe seveda pri profesionalnih vrtnarjih in drugih zahtevnejših uporabnikih, ki bodo gotovo veseli pestre ponudbe na trgu naprednih naprav za košnjo. Na voljo imamo zelo široko paleto različnih kosilnic, s katerimi se lahko lotimo vsakega izziva pri košnji.

Električne in robotske kosilnice

Med najbolj napredne vrtne kosilnice se gotovo uvrščajo tiste, ki imajo električni pogon. Ravno te postajajo vedno bolj priljubljene, na trgu pa se pojavljajo novi, vedno bolj prepričljivi modeli.

Električni pogon ima že sam po sebi nekatere prednosti, ki jih pri bencinskih kosilnicah ne moremo pričakovati. Deluje zelo tiho, ne sprošča izpušnih plinov, pravzaprav pa je nasploh motor zelo čist, naprava pa prijetna za uporabo. K temu lahko dodamo še učinkovito in varčno delovanje, kar na dolgi rok pomeni minimalne stroške. Med najbolj napredne električne kosilnice se gotovo uvrščajo robotske kosilnice, ki se kar same navigirajo na razgibanem vrtu, kosijo pa brez pomoči uporabnika. A tudi druge električne vrtne kosilnice imajo mnoge prednosti, ki so kot nalašč za zahtevne uporabnike.

Bencinske kosilnice

Seveda lahko zelo prepričljive, predvsem pa zmogljive modele najdemo med kosilnicami na bencinski pogon. Najbolj izstopajo vrtni traktorji, ki jih uporabljamo za košnjo na večjih površinah. Vrtni traktorji so posebej prilagojeni uporabi na večjih posestvih, primerni so za zahtevnejše profesionalne vrtnarje, ki potrebujejo vsestransko opremo za različna dela preko leta. Ne gre namreč le za kosilnico, temveč ponuja vrtni traktor še mnoge druge funkcionalnosti, s katerimi se izkaže za izjemno uporabno napravo pri praktično vsakem delu na prostem.

Prav tako primerne so lahko druge kosilnice. Vrtni traktorji so sorodni sedežnim kosilnicam, a tudi manjše vrtne kosilnice na bencinski pogon so lahko zelo dobra izbira, recimo tudi nahrbtne kosilnice.