Talno gretje se odlično ujame z večslojnim parketom

Zakaj so nekateri sistemi ogrevanja veliko bolj priljubljeni v primerjavi z drugimi? Odgovor je sila preprost: ker ponujajo veliko več prednosti. Med bolj priljubljene vrste vsekakor sodi talno gretje. Če ste že uporabnik takšnega sistema, potem to dejstvo lahko potrdite sami.

Talno gretje ponuja veliko boljšo razporeditev temperature od tal do stropa, v prostorih ni vidnih grelnih teles, montaža je sila preprosta in hitra, izgube energije med zračenjem so veliko manjše kot v prostorih, kjer so nameščeni radiatorji pod okni.

S pomočjo talnega gretja prav tako dosežemo veliko manjše stroške, in sicer v povprečju tudi do 12 %. Zaradi počasnejšega gibanja zraka po prostoru kroži manj prahu, v bivalnih prostorih je večja relativna vlažnost zraka oziroma manjša izsušenost zraka.

Če imamo talno gretje, se lahko odločimo za gotovi parket, ki je izdelan iz več slojev. Takšna talna obloga pa je v tem hipu prav tako ena izmed boljših odločitev.

Vodovodne instalacije in stroški

Če se v tem hipu zanimate za vodovodne instalacije, vas v povezavi s tem pomembnejšim sistemom zanimajo tudi cene. Te se vsekakor od hiše do hiše lahko kar precej razlikujejo. Cena oziroma stroški so zlasti odvisni od razdalje posameznih priklopov, zahtevnosti terena, števila vertikalnih vodov, ne nazadnje pa še v veliki meri od razporeditve notranjih prostorov.

Vodovodne instalacije, cenik in vse kar je v povezavi s tem vam je na voljo tudi na spletu. Tam boste izvedeli, da je cena kanalizacije skupaj z zunanjo ureditvijo za povprečno hišo približno 20 evrov na kvadratni meter. To za povprečno velik objekt pomeni 8000 evrov. Cena za prenovo vodovoda ter odtokov, v katero je vključen še material, za manjšo kopalnico pa je približno 800 evrov.

Za manjša dela, povezana z vodovodno instalacijo, pa boste odšteli nekje od 20 do 30 evrov, na primer za montažo sanitarne opreme.