Celovite rešitve pri najemu plovil

Počitnice na morju so izredno mamljive za tiste, ki imajo možnost izbire jadrnice ali jahte, s katero se zapeljejo po morju. Te opcije ponujajo edinstveno izkušnjo, ki je v veliki meri odvisna od izbranega plovila in dodatne ponudbe, ki jo predstavljajo ponudniki najema. V nekaterih primerih je najem jahte ali jadrnice povsem enostaven in ne vključuje kakšnih posebnih komplikacij, elegantno se lahko izognemo tudi nepričakovanim stroškom. Lahko pa se bo treba pri najemu bolj pozorno posvetiti dodatni ponudbi, ki je opcijska, a pogosto kar nujna.

Najem jadrnice s skiperjem

Predvsem moramo seveda premisliti o tem, kdo bo s plovilom upravljal, saj potrebujemo usposobljenega skiperja. Morda se upravljanje jadrnice ne zdi posebej zahtevna naloga in res lahko praktično vsak opravi izpit za upravljanje čolna, a pri dejanski plovbi vedno potrebujemo ustrezna dovoljenja za upravljanje plovila in komunikacijo, prav pa pridejo tudi izkušnje.

Tako je pogosto najboljša izbira najem jadrnice s skiperjem, kar prinaša že vse, kar potrebujemo za brezskrbno izvedbo počitnic na odprtem morju. Izkušen skiper nas zapelje na izbrano pot, tako da nam sploh ne bo treba skrbeti glede vseh obveznosti in nalog pri upravljanju plovila. Najem jadrnice s skiperjem je seveda nekoliko dražji, a končna izkušnja je vsekakor vredna investicije, saj se močno razbremenimo in odpremo nove možnosti za preživljanje prostega časa.

Večja plovila z bogato dodatno ponudbo

Predvsem za najem jahte ali drugega večjega plovila se pogosto priporoča dodatna ponudba, s katero lahko močno prilagodimo svojo izkušnjo pri počitnikovanju. Na voljo so razne storitve, ki obljubljajo odličen učinek. Mislimo predvsem na pogostitev in aktivnosti na krovu, dobimo lahko gostinsko ponudbo, hostese in postrežbo, pa tudi kakšne druge dobrodošle storitve. Tako bo najem jahte res brezskrben, končna izkušnja pa odlična, saj ponudnik najema že sam poskrbi za vse, kar potrebujemo na morju.