Rešitev za popolno brezzobost

Težave z zobmi so dokaj pogoste, prav tako se včasih le težko izognemo izpadanju zob. Morda je za to krivo puljenje zoba zaradi kakšnih bolezni ali drugih težav, lahko pa da pride do poškodb ali drugih razlogov za izpadanje. V vsakem primeru je končni rezultat isti – ostanemo brez zob, kar pomeni zmanjšano funkcionalnost zobovja, na dolgi rok pa nastanejo tudi druge težave. V primeru popolne brezzobosti hitro ugotovimo, kako velik pomen imajo zobje v vsakdanjem življenju in kako odločilni so za mnoge ključne funkcije. Pametno je torej pravočasno poskrbeti za ustrezno rešitev, če nam grozi popolna brezzobost.

Zdravljenje brezzobosti

Na voljo imamo nekatere zelo prepričljive rešitve. Je pa seveda načrtovanje ustreznega zdravljenja oziroma rekonstrukcije odvisno od začetnega stanja, morda bo še potrebno puljenje zoba oziroma bomo morali nasloviti kakšne poškodbe. Včasih je možno zobe še rešiti, tudi če imamo opravka s kakšnimi poškodbami ali obolenji. Prav tako je včasih smiselno puljenje zdravih zob, če lahko na ta način ustvarimo možnost za boljši učinek zobne proteze.

Pri nadomeščanju manjkajočih zob si pomagamo z raznimi sodobnimi rešitvami, predvsem je priljubljena izbira proteza all on 4. Ta vključuje celotno zobno protezo, ki se namesti na štiri zobne vsadke. Rešitev all on 4 ponuja odličen učinek in lahko predstavlja trajno rešitev za popolno brezzobost, če seveda pride v poštev. Najbolje se all on 4 obnese pri popolni brezzobosti, seveda pa so različni načini zdravljenja z implantati oziroma vsadki pogosto dovolj prilagodljivi, da lahko njihove prednosti izkoristimo tudi v drugih primerih. Pomembno je predvsem to, da izberemo kakovostne implantate, ki jih zanesljivo namestimo na svoje mesto – tako bo tudi učinek drugih protetičnih izdelkov boljši, predvsem pa lahko pričakujemo popolno zanesljivost in dolgo življenjsko dobo. Ne pozabimo, da bodo tudi protetični nadomestki podvrženi velikim obremenitvam pri žvečenju in grizenju.