Na kajak Soča vabi tudi začetnike

Aktivnosti na rečnih valovih so v poletnem času zelo mamljive, še posebej če gre za reko Sočo, ki kot prava alpska reka tudi v vročih mesecih leta ne dosega posebej visokih temperatur. Računamo lahko na prijetno osvežitev in zanimivo izkušnjo, še posebej če se odločimo za kakšne aktivnosti, ki navdušujejo širok spekter interesentov.

To je lahko kajak, Soča je zelo priljubljena med bolj in manj izkušenimi kajakaši. To so prepoznali tudi lokalni ponudniki turističnih storitev in športnih aktivnosti, ki pripravljajo posebno ponudbo kajakaških spustov za začetnike: https://www.bovecsport.com/en/ponudba/kayak. V vsakem primeru lahko računamo na odlično izkušnjo, še posebej če se odločimo za posebej prilagojene programe za začetnike.

Kajak Soča za prvo izkušnjo v kajaku

Soča je na nekaterih svojih delih kot nalašč za prvo izkušnjo v kajaku. Pogosto se za takšno doživetje odločijo tisti, ki obiščejo Zgornje Posočje, v Bovcu, Kobaridu in Tolminu je veliko ponudbe vseh vrst, saj za kajak Soča vabi najrazličnejše obiskovalce. 

Posebej primerna je za začetniški kajak Soča pred Mostom na Soči, kjer se razširi v pravo jezero z mirno gladino in počasnim tokom. Tam so idealne razmere za različne vodne aktivnosti, seveda tudi za kajak. Soča sicer tudi v svojih drugih delih ponuja začetnikom dobre izkušnje, sploh če najdemo ustrezno ponudbo. Že kmalu pa lahko pričakujemo, da bomo uživali tudi pri nekoliko bolj razgibanih spustih po rečnih valovih in brzicah.

Za kajak Soča nudi široko ponudbo

Kajakaši so navdušeni nad razgibanim tokom reke Soče, ki odpira možnosti za različne nepozabne izkušnje. Začetniki se bodo držali mirnih kotičkov, kjer lahko vadijo svoje osnovne spretnosti v kajaku, Soča pa z bolj razgibanimi spusti in brzicami vabi tiste, ki iščejo bolj adrenalinsko izkušnjo. Vodeni skupinski spusti, ki jih izvajajo izkušene agencije, ne zahtevajo veliko znanja in so na voljo tudi obiskovalcem, tako da imamo možnost doživeti tudi takšne izkušnje.