Akumulatorski vijačnik potrebuje vsak domači mojster

V domači delavnici se ukvarjamo z raznimi opravili, pri katerih redno uporabljamo najrazličnejše orodje. Ne moremo vedno z gotovostjo zatrditi, da so kakšni pripomočki koristni za vsakogar, saj se potrebe različnih mojstrov lahko zelo razlikujejo. 

A vseeno so nekatera orodja zelo uporabna pri praktično vsakem delu, navsezadnje se uporabljajo tudi pri splošnem vzdrževanju doma in pri delu okoli hiše. Takšen pripomoček je gotovo tudi akumulatorski vijačnik, ki je prava izbira za vsakogar, ki želi biti pri delu v domačem okolju povsem suveren.

Tudi tisti, ki se ne ukvarjajo s kakšnim zahtevnim delom in morda niti nimajo svoje delavnice, bodo lahko izkoristili funkcije, ki jih ponuja ta naprava. Najprej gre izpostaviti izredno uporabnost, a prav tako se nam akumulatorski vijačnik prikupi s tem, da je enostaven za uporabo in koristi tudi tistim, ki nimajo veliko izkušenj z uporabo takšne opreme. 

To je izvrstna kombinacija odlik. Vijačnik bomo dobro izkoristili pri delu v domačem stanovanju, tudi če mislimo, da kakšne posebne opreme pri tem ne bomo potrebovali. Morda bomo celo ugotovili, da imamo veliko več možnosti pri ureditvi svojega stanovanja in okolice, če imamo pri sebi pravo orodje in smo pripravljeni tudi na kakšne samostojne projekte.

Akumulatorski vijačnik nadomesti nerodno ročno orodje

Kako deluje akumulatorski vijačnik?

Pri vijačnikih se včasih srečamo s pomislekom, češ da lahko isto delo opravimo tudi z ročnim orodjem. Navsezadnje se lahko poslužimo kar preprostega izvijača in že pričvrstimo kak odvit vijak ali pa razmontiramo kak kos opreme. Vsekakor je to možno, ne moremo pa vedno računati na to, da bomo delo povsem brez težav opravili ročno. Električna naprava je veliko bolj zmogljiva in hitra, pri delu pa ne povzroča velikih preglavic. Če se z vijačenjem redno srečujemo, je akumulatorski vijačnik gotovo prava izbira.

Električni vijačnik je odličen nadomestek za ročni izvijač. Deluje tako, da namesto nas odvija ali privija vijake, s pomočjo električnega motorja z velikim navorom. To pomeni, da imamo na voljo veliko več sile, kot bi jo lahko ustvarili sami ročno. Vijačenje bo veliko bolj preprosto in hitrejše, predvsem pa bomo gotovo kos prav vsakemu delu, ki vključuje ta opravila. 

Za nameček so vijačniki zelo prilagodljivi, delujejo namreč s pomočjo zamenljivih nastavkov. To sicer velja tudi za nekatere ročne izvijače, a ni nujno, da imamo res takšno opremo, še vedno so bolj pogosti običajni izvijači. Na vijačnik lahko namestimo poljubne nastavke za vijačenje, če imamo cel komplet te opreme bomo vedno imeli pravi nastavek za delo z vijaki, ne da bi morali brskati po celem kupu izvijačev. 

Akumulatorski vijačnik prinaša vse v kompletu

V primerjavi z izvijači bomo z akumulatorskim vijačnikom potrebovali bistveno manj opreme, večinoma gre le za različne nastavke. V kompletu dobimo sam vijačnik, če gre za akumulatorski vijačnik lahko pričakujemo še nadomestno baterijo in polnilec. Nato pa dobimo tudi komplet nastavkov za delo z različnimi vrstami vijakov.

Pogosto so nastavki že vključeni v komplet skupaj z vijačnikom, so pa ti nastavki standardizirani in se lahko uporabljajo tudi z drugimi napravami, prav tako lahko za svoj vijačnik kupimo dodatne nastavke. 

Tako bomo brez težav našli komplet vseh mogočih nastavkov, pripravljeni bomo tudi na vijačenje imbus in torx vijakov ter drugih posebnih oblik, da ne omenjamo vseh mogočih velikosti, ki nam lahko zagrenijo življenje, če iščemo prav točno določen izvijač.

Če bi želeli imeti dovolj izvijačev za vse mogoče naloge pri vijačenju, bi potrebovali veliko opreme in veliko prostora, vsega tega gotovo ne bi mogli prenašati s seboj. Poleg tega bi zapravili kar veliko denarja za nakup. Akumulatorski vijačnik in nastavke lahko dobimo v ugodnih ponudbah, sploh če pobrskamo po akcijskih ponudbah opreme za domače mojstre.

Akumulatorski vijačnik uporabljamo z različnimi nastavki za različne vrste vijakov

Akumulatorski vijačnik dobimo po ugodnih cenah

Orodje se splača nakupovati v akcijskih ponudbah, ki jih pripravljajo ugledni trgovci tudi za izdelke priznanih znamk. Zelo atraktivna je prav ponudba vijačnikov, poleg tega lahko tudi za akumulatorski vrtalnik akcija močno zniža ceno. S kompletom vijačnika in vrtalnika smo zelo dobro pripravljeni na delo v domačem stanovanju ali delavnici, zato je te ponudbe vsekakor pametno izkoristiti.

Potrebovali bomo dober akumulatorski vijačnik in vrtalnik, pravzaprav lahko oboje dobimo kar v isti napravi, če nam ponuja obe funkciji. V vsakem primeru pa se bomo odločali za opremo ugledne znamke, po možnosti za orodje, ki ga uporabljajo tudi profesionalci in drugi zahtevni uporabniki. 

Ravno zato je akcijska ponudba izvrstna priložnost za nakup – dobili bomo odlično orodje po ugodni ceni, ne da bi morali sklepati kakšne kompromise. Tako za akumulatorski vijačnik kot za akumulatorski vrtalnik akcija močno koristi tistim, ki se zanimajo za kakšne boljše modele ali večje komplete, saj bo razlika v ceni še večja.

Lahko najdemo sicer tudi posebne ponudbe, če se odločimo za nakup ločenega kompleta nastavkov in dodatne opreme. A praviloma je najlažje kupiti kar cel komplet, kar je priporočljivo, tudi če plačamo za to kak evro več. Gotovo se bomo opremili z vrhunsko opremo, akumulatorski vijačnik pa nam bo dejansko močno koristil pri delu.